Wednesday, October 19, 2011

firas mmg nk kena!!

Salam..

entry xde gambo...kang korang jijik pulak...sebab...Kisah yang agak menjijikkan bagi org yang x tahan dengan benda2 yang menjijikkan...bagi aku...aku x kesah...janji “benda yg menjijikkan itu” tu x de kat sebelah aku masa aku makan...kira ok la...hehe

Cite dia mcm ni:


Abang iyas ni...saje tau buat mama geram!!


Aku bengang betul dgn abang iyas..suka sangat korek2 idong pas tu masuk mulut...

Geram...!!..dh kena cubit, pukul kt kaki smua denda dah...tapi dia tetap dgn HOBI dia tu...

Penah skali aku korek idong aku : “ hah!! Ambik ni...mama punye lagi besar!!...

Meraung2 x nak...lps tu selamba jek dia meneruskan aktiviti LOMBONGAN dia..huh!!

So...sbgai alternatif..Aku kena siapkan tisu biar dia lap HASIL lombongan dia kat situ..

Ahad lepas ktorang naik keta baru ucu (adik aku)...nama pon keta baru kan...cermat la lg...hehe..abang iyas start dah nk melombong...dgn selamba...

Abang iyas : “ mama..nk letak mana taik idong ni?’’

Huu..Aku pon jawab...

Mama : “ letak kat sini.. cepat..( siap bagi tisu)

Abang iyas :“ xpe lah”...(ngap masuk mulut!!)

Mama : “Abang!!...” (serentak...dapat seDAS cubitan...)

Ambik ko!!...

Agak2 ada alternatif lain x nk ajar dia?..mmg geram tahap nk denda dok luar je..huuu

5 comments:

Susan Lolo Bua said...

heheee.. lucu jugak cita akak ni, ni sama ngan kes adik spupu saya dulu,kecik2 suka buat cam tu, tapi dah besar dah tak de..dah pandai buang :)

iSmaZuRina said...

mgkin kne guna psikologi ckit kot.. :) contohnye 'hr ni mama nak bg adiah kalau abg iyas tak korek idung,' then just bg simple gift yg dia suka and puji dia 'bgusnya abang hari ni!'.. if dia xbuat seminggu then mgkin boleh bg hadiah yg up ckit.. :) yg alternatif tisu tu dah bgus.. keep it up.. :) tp boleh tmbh dgn tunujukkan apa yg baik.. contohnya.. lepas abg korek idung, ajak dia basuh tgn.. jdkan habit mcm tu..

MamaEma said...

alamak..ada juga yang camni...susah juga nak handlekan

khairul said...

menambah vitamin kot hehe

eQuRlz said...

hakhak.. die rsa taik idung tu sedap kot..