BAHAN-BAHAN :
1 batang lobak merah
Air untuk merebus
Air untuk megisar
CARA MEMASAK
1. Ambil sebatang lobak merah bersaiz kecil, buangkan kulit dan cuci bersih.
2. Potong lobak menjadi bentuk dadu dan rebus sehingga empuk.
3. Setelah empuk, kisar lobak merah tersebut sehingga halus.
4. Jika perlu, anda bolehlah menambah sedikit air masak semasa mengisar
- Kentang
Air
CARA MEMASAK
1. Ambil sebiji ubi kentang bersaiz sederhana, buangkan kulit dan cuci bersih.
2. Potong kentang menjadi bentuk dadu dan rebus sehingga empuk.
3. Setelah empuk, kisar kentang tersebut sehingga halus.
4. Tambahkan sedikit air masak semasa mengisar untuk memudahkan proses mengisar.
boleh je nk buat puree lain...keledek ke...kurma ke...ikut suka hati korang...
x pon...
buat bubur nasik..
dah jadik mak ni kene kreatif...( kreatif ke x aku nie..) try buat puree dulu...nampak ok..perut fatnin x
meragam...bru buat bubur plk...
nk g masak jap..( berkoba2..)
jumpa lagi !!
No comments:
Post a Comment